تنظیم قرارداد در عمان

منظور از قوانین کار در عمان چیست؟

به‌مانند هر کشور دیگری، قوانینی در عمان وضع شده است که هم کارفرمایان و هم کارمندان باید از آن‌ها پیروی کنند. با انجام این کار، اعضای مختلف نیروی کار این کشور می‌توانند به‌صورت هماهنگ و بدون وجود مشکل با یکدیگر همکاری کنند. به‌عنوان فردی خارجی که قصد کار در کشور عمان را دارید، شناخت این قوانین ضروری خواهد بود. بدین صورت می‌توانید مطمئن باشید که تمامی حقوق شما رعایت شده و تا زمانی که در خاک عمان هستید مرتکب هیچ تخلفی نخواهید شد.

به یاد داشته باشید که حضور به‌عنوان یک فرد خارجی در یک کشور، مسئولیت‌هایی را به همراه دارد. شما باید پاسخگوی اعمال خود بوده و بی‌اطلاعی از قوانین، هیچ‌کس را توجیه و تبرئه نمی‌کند. قوانین کار در عمان توسط فرمان سلطنتی ۳۵/۲۰۰۳ وضع شده‌اند. این قوانین، حاکم بر تمامی مسائل مرتبط به استخدام، پرداخت حقوق و اخراج است. قوانینی که در عنوان تحت عنوان قوانین کار معرفی می‌شوند، قابل اعمال برای تمامی کارمندان خارجی مانند ایرانی‌ها خواهد بود.

قوانین مرتبط با استخدام کارمندان در عمان

برخی از قوانین کار در عمان، به‌صورت مستقیم به کارفرمایان مرتبط می‌شود. هرچند دانستند این قوانین برای کارمندان و اتباع خارجی که قصد کار در این کشور را دارند نیز مزایایی خواهد داشت. یک کارفرما در خاک عمان برای اینکه بتوانید یک کارمند غیر عمانی را استخدام کند، باید از درصد تعیین شده کارگران عمانی در نیروی کار خود تبعیت کند. این درصد در هر بخش از صنعت متفاوت بوده و توسط وزارت نیروی انسانی عمان به کارفرمایان اعلام می‌شود.

از سوی دیگر، یک کارفرما باید اثبات کند که برای موقعیت شغلی موردنظر خود یک کارگر عمانی ماهر را پیدا نکرده است. بدین صورت می‌تواند استخدام یک فرد خارجی را توجیه کند. بعدازاین مرحله، نیاز است تا وزارت بازرگانی و صنعت، مجوزهای لازم برای استخدام کارگران غیر عمانی را در اختیار کارفرما قرار دهد. از سوی دیگر کارگر عمانی نیز باید شرایطی را رعایت کند. از مهم‌ترین آن‌ها این است که باید به دولت این کشور اثبات کند که به‌صورت قانونی در خاک این کشور حضور دارد.

قوانین کار در عمان عنوان داشته‌اند که کارمندان خارجی باید صلاحیت‌های حرفه‌ای، مهارت‌های فنی و یا سایر صلاحیت‌های لازم را برای اخذ موقعیت شغلی موردنظر، اثبات کنند. از سوی دیگر لازم است تا فرد تمامی گواهی‌های پزشکی عنوان شده را دریافت کرده و هیچ‌گونه بیماری خاصی نداشته باشد. درصورتی‌که داوطلب تمامی این موارد را رعایت کند، می‌تواند برای دریافت ویزای کار عمان و بیمه درمانی اقدامات لازم را صورت دهد.

ساعت کاری در کشور عمان

قوانین کار در عمان همچنین ساعات کاری در این کشور را نیز مشخص کرده‌اند. هفته کاری در عمان معمولاً از یکشنبه ساعت ۸:۳۰ دقیقه یا ۹ صبح آغاز شده و تا ۵:۳۰ دقیقه یا ۶ بعدازظهر روز پنج‌شنبه طول خواهد کشید. البته در این میان یک تایم ۳۰ دقیقه‌ای برای استراحت نیز باید لحاظ شود. ساعات کاری هر شرکت و یا سازمان بسته به خط‌مشی آن می‌تواند بین ۴۰ تا ۴۸ ساعت در هفته متغیر باشد. درصورتی‌که کارمندی بیش از ۹ ساعت در یک روز مشغول به کار باشد، مستحق دریافت اضافه‌کاری خواهد بود.

اما روز کاری او با احتساب ساعات کار اولیه به‌اضافه ساعت کار اضافی، نباید از ۱۲ ساعت در ۲۴ ساعت بیشتر شود. از آن جایی که کشور عمان یک کشور مسلمان به شمار می‌رود، روز جمعه در آن تعطیل خواهد بود. بسته به صنعت و یا شرکت، روز شنبه را نیز می‌توان یک روز کاری در نظر گرفت. اما همچنان بسیاری از مشاغل، این روز را نیز به‌عنوان یک روز تعطیلی اضافی برای کارمندان به‌حساب می‌آورند.

در ماه رمضان نیز در این کشور ساعات کاری با دو ساعت کاهش به یک روز کاری ۶ ساعته تقلیل پیدا می‌کند. طبق قوانین کار در عمان این کاهش ساعت برای تمامی نیروهای کار، چه افرادی که مسلمان هستند و چه افرادی که غیرمسلمان هستند، اعمال خواهد شد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *